Online ochutnávka jarních aristokratických jídel
První díl z cyklu historické gastronomie bude věnován jarním jídlům v aristokratickém prostředí.
* Série videí, která vás vtáhne do děje poutavým povídám o autorce kuchařky z místního prostředí – šlechtičně Eleonoře Lichnovské – a zavede do nepřístupných prostor zámku Raduň a Hradec nad Moravicí. A hlavně vám předvedou tvorbu jednotlivých pokrmů, ať můžete vařit s námi
* Jaké bude menu? Těšit se můžete na chřest, jarní bylinkovou polévku, telecí maso a samozřejmě nemůže chybět ani dezert!
* K dobrému jídlu bezesporu patří také skvělé víno, i o tom si budeme povídat, s kým jiným než s Vaškem Müllerem.
* Lahůdkou bude pak moderní gastro výzva. Jak si asi s historickými recepty poradí Petr Baier, jehož foodart znáte pod značkou Fully Belly?
Sledujte naši událost, poradíme vám, jaké suroviny si máte připravit, ať si akci užijete všemi smysly!
Program připravujeme ve spolupráci se Slezskou univerzitou, paní profesorkou Irenou Korbelářovou a docentem Petrem Kozákem.
Vydejte s námi po stopách kuchařského díla Eleonory Lichnovské a vyzkoušejte svůj kulinární um při Online ochutnávce jarních aristokratických jídel